6 Jenis Kuku Ini Menunjukkan Keperibadian Seseorang. Cuba Check

jenis kuku menunjukkan keperibadian

Jenis Kuku Menunjukkan Keperibadian Seseorang

Kuku jari tangan dan kaki berfungsi untuk melindungi tisu jari seseorang. Ianya terdiri daripada lapisan protein yang keras yang dipanggil keratin, yang juga terdapat pada rambut dan kulit anda.

Kesihatan kuku boleh menjadi petunjuk kepada kesihatan seseorang. Kuku yang sihat biasanya licin dan konsisten dalam warna. Jenis-jenis perubahan warna kuku dan perubahan dalam kadar pertumbuhan boleh menjadi tanda-tanda penyakit paru-paru, jantung, buah pinggang, dan hati, serta kencing manis dan anemia.

Setiap orang mempunyai kuku berbentuk berbeza. Tetapi adakah anda pernah terfikir berapa banyak yang mereka dapat memberitahu anda? Seorang saintis Nigeria yang terkenal telah membuat penyelidikan di mana dia mengakui bahawa bentuk kuku semula jadi, seperti cap jari, mungkin mengandungi maklumat mengenai keperibadian pemiliknya.

1. Kuku berbentuk almond

jenis kuku menunjukkan keperibadian

Seorang yang lemah lembut, dan romantis dengan pandangan idealis. Mereka suka merasakan berguna kepada orang lain, dan mereka sangat sentimental, lembut, dan mudah menyinggung perasaan.

2. Kuku pendek

jenis kuku menunjukkan keperibadian

Tidak sabar, orang-orang ini masih sangat pantas. Yang lebih pendek kuku, yang lebih menuntut orang itu adalah diri mereka dan orang lain. Mereka sentiasa berusaha untuk mendapatkan cara mereka dan merupakan penyempurnaan sempurna.

3. Kuku yang luas, panjang, dan segiempat tepat

jenis kuku menunjukkan keperibadian

Tenang, pragmatik, seimbang, orang bebas dengan minda yang luas. Mereka boleh dipercayai dan mempunyai tanggungjawab terhadap kata-kata dan tindakan mereka. Dilahirkan sebagai pemimpin.

4. Kuku panjang dan sempit

jenis kuku menunjukkan keperibadian

Orang yang berharga dan menghitung dengan prinsip-prinsip oportunistik. Mereka suka kemewahan dan menuntut perhatian kepada diri mereka sendiri. Mereka sering tersinggung.

5. Kuku segi tiga

jenis kuku menunjukkan keperibadian

Artistik dengan personaliti yang halus dan mood yang sentiasa berubah, sentiasa di tepi dan terdedah kepada kerosakan saraf. Mereka mahu dikenali dan terkenal, dan mereka benci kalah.

6. Kuku persegi kecil

jenis kuku menunjukkan keperibadian

Orang-orang yang berfikiran tajam, fleksibel, dan akal dengan kecerdasan cepat. Mudah emosi dan lebih kepada marah, walaupun letupan mereka berlalu tidak lama lagi. Mereka cenderung tamak dan agresif, dan juga cemburu.

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*