Bini Lari Ikut Jantan Lain, Si Suami Bawak Anak-anak Keluar Cari Kerja

D3mi menyara kehidupan keluarga, se0rang lelaki terpaksa membawa dua orang anaknya bagi mencari pekerjaan di sebuah tapak pembinaan yang terletak di Nakhon Ratchasima, Thailand.

Menurut laporan Siam News, difahamkan an4k beranak itu bertindak sedemikian selepas si ibu nekad meninggalkan mereka dipercayai dengan ‘melarikan diri’ bersama lelaki lain.

Lebih meny3dihkan, mereka sekeluarga berjalan kaki di tengah panas kira-kira sejauh 100 kilometer untuk s4mpai ke lokasi tersebut sebelum terserempak dengan seorang pemandu yang baik hati.

M3nerusi laman Fesbuk, Pak Ratthaphim memuat naik posting berkongsi kisah mengenai lelaki berk3naan ketika dia dalam perjalanan ke tempat kerja pada minggu lalu.

Masa mem4ndu ke tempat kerja, saya ternampak seorang lelaki membawa dua beg dan mem3gang tangan kanak-kanak kecil, dipercayai an4knya di tepi jalan di Ban Kham,” katanya.

Tidak sampai hati melihat situasi tersebut, Ratthaphim berpatah semula s3belum memberhentikan keretanya di tepi jalan untuk bertanya lebih lanjut kepada lelaki berkenaan.

Selepas menget4hui cerita sebenar, Ratthaphim kemudian menumpangkan mer3ka ke Korat dan memberi sedikit wang selain sempat m3mberi pesanan kepada lelaki itu agar menjaga anak-anak dengan sebaiknya.

Dari dalam kereta, dia mel1hat lelaki berkenaan terus membawa kedua-dua anaknya m4suk ke dalam restoran yang pasti kelaparan setelah berjalan jauh mengikut si bapa.
“Selagi kita boleh bantu, mari bantu antara satu sama lain. Semoga lelaki itu kuat dan berj4ya membesarkan anak-an4knya,” ujar Ratthaphim.

Sumber: Siam News , Thai News Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*