Cinta Bertaut Kembali, Mimi Lana Sudah Akui Sedia Bergelar Isteri

Mengesahkan sudah pun put.us cinta pada Mei tahun lalu, bagaimanapun pelakon Mimi Lana mend.edahkan kembali menjalin hubu.ngan cinta dengan pelakon Syafiq Kyle.

Seolah diberikan peluang kedua, Mimi berkata perpisa.han sebelum ini menjadikan hubun.gannya dengan Syafiq selama enam tahun lebih matang.

“Alhamdulillah, hubun.gan saya dan Syafiq kini baik-baik sahaja. Apa yang dapat disimp.ulkan, inilah adalah peluang kedua diberikan, jadi percin.taan kami semakin mat.ang.

“Kami sudah lama menj.alinkan hubu.ngan cinta, hendak masuk enam tahun. Setiap tahun, daripada tahun pertama hingga sekarang, banyak perkara dipelajari,” katanya.

Mimi berkata tidak mahu lagi kesila.pan sama beru.lang, mereka berdua perlu mengenali dan menyayangi diri sendiri terlebih dahulu sebelum melakukan perkara sama kepada pasangan.

“Jika kita sendiri tidak mampu nak menyayangi diri sendiri, mana mungkin mampu melakukan perkara sama pada insan lain. Justeru, saya dan Syafiq perlu ada sifat ini untuk mencipta hubun.gan yang berlandaskan cinta sejati,” katanya.

Mengakui mempunyai peran.cangan untuk melangkah ke fasa lebih serius, bagaimanapun Mimi berkata belum masanya lagi. Namun dia meng.akui sudah bers.edia untuk berumah tangga.

“Apabila bercinta, meman.glah kami ada peran.cangan untuk membawa hubungan ke fasa seterusnya. Namun, dengan situasi sekarang, ia bukanlah masa yang ses.uai.

“Tarikh perkah.winan memang tiada lagi. Jika nak diik.utkan, saya memang sudah bersed.ia untuk berumah tangga. Cuma, saya tidak tahu bila. Cepat atau lewat, soal jodoh biarlah Allah yang tentukan.

“Pada waktu ini, saya hanya mahu menjadi seorang insan dan wanita y.ang lebih baik. Apapun, saya percaya, jika niat murni, Tuhan akan permuda.hkan,” jelasnya.
Umum mengetahui hu.bungan cinta antara pelakon Mimi La.na dan Syafiq Kyle sudah pun berak.hir pada Mei lalu. Boleh dikatakan ramai pemi.nat yang kece.wa selepas mereka mengumu.mkan berita tersebut.

Namun, timbul gos.ip mengatakan cinta merek.a dikatakan bertaut semula. Lebih mengua.tkan spekulasi apabila Syafiq menghantar sejamba.k bunga serta hadiah sempena ulang tahun kelahiran Mimi pada 21 November lalu.

Lebih man.is, Mimi turut berkong.sikan di Insta Story had.iah istimewa yang diterima dari.pada Syafiq. Apa yang menjadi perhatian netiz.en adalah ka.d ucapan yang diseli.tkan pada hadiah tersebut.

Kad ucapan yang bertulis, ‘To Mimi Roziana Happy Birthday and Love You Saya.ng, From Syafiq Syamim’ itu seolah-olah mem.beri gambaran bahawa pasangan itu kem.bali bercint.a.

sumber: Rotikaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*