Sentuh I$u Agama, Lelaki Dipvkul Sekumpulan Penghantar Makanan

Seorang lelaki cedera dipuk.ul sekumpulan penghantar makanan di Sungai Way, Petaling Jaya dipercayai akib.at menyentuh $ensitiviti agama Islam, sekitar jam 2 petang tadi.

Menerusi satu kenyataan di laman Facebook, Ketua Polis Dareah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, pihaknya menerima lap0ran mengenai kejad1an ter$ebut daripada seorang penghantar makanan.

“Pengadu telah membuat tangkap layar pesanan daripada pelanggan tersebut serta menularkan ke aplikasi komunikasi kumpulan penghantar makanan di kawasan berkenaan.
“Keadaan itu telah menimbulkan kemarah.an kepada sekumpulan penghantar makanan yang lain dan mereka pergi ke rumah pelanggan tersebut yang terletak di Sungai Way,” katanya.

Mohamad Fakhrudin berkata, pelanggan tersebut adalah seorang lelaki tempatan berusia 29 tahun yang kemudiannya dibawa ke balai polis berdekatan untuk $iasatan lanjut.

“Selain pelanggan, tangkapan turut dibuat ke atas lima penghantar makanan berumur lingkungan 19 hingga 40 tahun yang disyaki terlibat dalam kejad1an ter$ebut,” ujarnya.

Terdahulu, tular beberapa video di media s0sial memaparkan lelaki terbab1t dipuk ul sekumpulan penghantar makanan sehingga mengundang pelbagai reak$i warganet.

Sumber: Facebook Polis Daerah Petaling Jaya

via OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*