Doa Penum buk Kuat. Tolong Jangan Salah Guna Ilmu Ini

doa penumbuk kuat deras

Doa Penum buk Kuat atau Deras. Tolong Jangan Salah Guna Ilmu Ini!

Sepertimana dalam sebuah hadith yang diriwayatkan oleh Imam Muslim, bahawa Nabi saw berkata:

“Seorang mukmin yang kuat lebih baik dan dicintai oleh Allah daripada mukmim yang lemah.”

Tenaga atau kederat kebanyakkan wanita adalah lemah berbanding dengan kaum lelaki. Dengan mengamalkan doa ini. Penumbuk wanita tersebut boleh menumbangkan musuhnya walaupun musuh itu kuat darinya. Doa Penum buk Deras/Kuat ini digunakan semasa nyawa sedang teran cam. Gunakan ayat ini bila diperlukan sahaja. Gunakan untuk menyelamatkan diri. Jangan gunakan untuk menganiayai orang lain.

Daripada Abu Hurairah r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda:

“Kalimah yang mempunyai hikmah adalah sesuatu yang hilang daripada orang yang bijaksana, di mana sahaja dia mendapatinya maka dialah yang lebih berhak dengannya”.

Kaum lelaki yang lem ah dan sering dibu li atau nyawa sedang teran cam boleh mengamalkan doa ini. Guna untuk menyelamat nya wa orang lain bila terjadi dihadapan anda. Jangan lari atau tengok sahaja kawan anda dibela sah tanpa berbuat apa-apa.

Dan (jika kamu hendak membalas maka) balasan sesuatu kejahatan ialah kejahatan yang bersamaan dengannya; dalam pada itu sesiapa yang memaafkan (kejahatan orang) dan berbuat baik (kepadanya), maka pahalanya tetap dijamin oleh Allah (dengan diberi balasan yang sebaik-baiknya). Sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang berlaku zalim.(042. Asy Syuura: 40)

doa penumbuk kuat

Terjemahannya:

“Mereka (seolah-olah orang yang) pekak, bisu dan buta; dengan keadaan itu mereka tidak dapat kembali (kepada kebenaran).”

Cara Mengamalkannya

  1. Amalkan selepas solat.
  2. Baca 3 x sebelum menum buk tepat pada muka atau badan mu suh untuk menumbangnya ke tanah. InsyaAllah Allah akan memelihara hambaNya yang lemah dari perbuatan dan niat jahat orang yang mengancam nyawa hambaNya. Semoga mendapat pertolonganNya disaat anda memerlukan.

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*