Nikahlah Dengan Lelaki yang Takutkan Allah, Bukan yang Hanya Pandai Ilmu dan Agama Sahaja

lelaki yang takutkan Allah

Pandai agama saja tidak mencukupi, kerana banyak yang mengatakan bahawa terdapat banyak pengetahuan, penyembahan dianggap baik, tetapi sebenarnya semuanya hanya hiasan saja.

lelaki yang takut Allah

Kemudian apa? jangan tertipu, benar-benar melihat akhlak dan keperibadiannya, lihat apakah dia benar-benar takut kepada Allah? jika ya kemudian pilihlah dia dengan “bismillah”.

Maksudnya ialah untuk berkahwin dengan seorang lelaki yang takut kepada Allah, memilih seseorang yang benar-benar menggunakan pengetahuan yang dia ketahui dengan baik, sehingga kemudian anda dapat merasa nyaman dengannya sehingga kematian dipisahkan.

Lelaki yang Takutkan Allah, Pastinya dia akan menjaga anda dengan baik dan penuh belas kasihan

Kerana seorang lelaki yang takut kepada Allah, yang sangat menghargai apa yang telah ditetapkan olehNya, pastinya dia akan memperlakukan kamu dengan hati-hati dan kasih sayang yang selalu melimpah.

Lelaki yang Takut Allah, Dia Tidak Akan Berani untuk Menghambakan Kamu

Lelaki yang takut kepada Allah, yang sentiasa menghormati perintah Allah dan menjauhi laranganNya. Sekiranya dia setia kepada Allah, pastinya dia tidak akan berani untuk mengkhianati kamu, kerana sudah tentu dia sudah tahu bahawa kamu adalah amanah dariNya.

Lelaki Yang Takut Kepada Allah, Dia Akan Selalu Menghargai Anda, Kerana Dia Mengetahui Bahawa Anda Rezeki DariNya

Lelaki yang memang sudah takut Allah, dia akan selalu menghormati anda, dia akan sentiasa menjaga anda, kerana dia juga tahu bahawa dia sudah dipertanggungjawabkan oleh Allah, jadi memperlakukan anda dengan cincai dia pasti akan merasa takut akan balasan dari Allah.

Lelaki Yang Takut Kepada Allah Sentiasa Membimbing Kamu Ke Syurga Bukan Sebaliknya

Orang yang takut kepada Allah, tentu saja tidak akan menjadi cuai bersama dengan anda, dia akan sentiasa membimbing anda dengan baik, bukan hanya memesan atau semestinya memerintahkan, tetapi mengarahkan dan membimbing anda setiap masa.

Seorang Lelaki yang Takutkan AllahSelalu Mengimbangi Anda Dengan Kesabaran dan Ketulusan, Kerana Dia Menyedari Bahawa Anda Menyempurnakan Hidupnya

Dan lelaki yang bertakwa kepada Allah, dia tidak akan pernah menjadi cuai ketika berada bersama kamu, dia akan selalu mengimbangi kamu dengan kesabaran dan keikhlasan, kerana sesungguhnya dia menyedari bahawa kamu “sempurna.

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*