Jangan Tunjuk Kesedihan Kita, Kerana Pasti Ada yang Mentertawakan Kita

jangan tunjuk kesedihan

Jangan Tunjuk Kesedihan Kita, Kerana Pasti Ada yang Mentertawakan Kita

Bagi anda yang sedang dalam kesedihan, simpan pertemuan kesedihan anda di hadapan manusia. Mengapa? jadi tiada siapa yang ketawa pada anda, jadi tiada siapa yang gembira melihat anda bersedih.

jangan tunjuk kesedihan

Awak sendiri, jangan terlalu sibuk untuk mendedahkan cerita sedih anda di hadapan sesiapa sahaja, sesungguhnya orang yang membenci anda akan sangat senang melihat ketidakberdayaan anda.

Orang-orang yang berada di sekeliling anda mesti ada orang yang tidak menyukai anda, dan dia mempunyai peluang untuk merasakan kesedihan anda

Anda harus selalu ingat, tidak kira betapa baiknya anda di mata manusia, mesti ada orang yang juga tidak menyukai anda, dan dia yang mempunyai peluang yang baik untuk menghibur kesedihan anda.

Simpan Semua Kesedihan Anda, Jangan Tunjukkan kepada Sesiapa, Cukup Allah Yang Mengetahui Isi Hati Anda

Simpan semua kebimbangan anda, simpan air mata anda, simpan kegelisahan anda, jangan tunjukkan kepada sesiapa, sudah cukup untuk Allah mengetahui betapa tidaknya anda. Adalah cukup bagi Allah untuk mengetahui betapa beratnya keadaan anda, kerana anda pasti akan lebih tenang.

Manusia yang tidak menyukai anda pasti akan senang melihat anda sedih, kerana dalam kebahagiaan anda dia tidak menyukainya

Ingat, ada beberapa orang yang pasti tidak akan gembira melihat anda bahagia, dan apabila anda mengalami kesedihan, pasti dia sangat gembira.

Apabila anda mendapat kebahagiaan dan keseronokan yang luar biasa dari Allah, dia yang tidak menyukai anda akan sangat sedih, jadi apabila sedih jangan bagi peluang untuk cerita kesedihan itu kepadanyaa, maka dia tidak mempunyai peluang untuk membawang anda.

Allah? Dia Yang Akan Menghilangkan Kesedihan Anda

Sedangkan Allah? dia yang akan memeluk setiap kesedihan anda, jika anda datang meminta bantuan-Nya, maka dengan cepat Dia akan memberi anda cara terbaik. Oleh itu, pastikan anda hanya membuka beban anda kepada Tuhan, pastikan anda hanya bergantung kepadanya untuk merawat kesedihan anda.

Berkongsi Hanya dengan Allah  Mengenai Kesedihan Anda, Kerana Allah Maha Mendengar

Maksudnya adalah untuk berkongsi dengan Allah hanya tentang kesedihan anda, kerana Dia bukan sahaja akan mendengar anda, Dia bukan sahaja akan melihat anda, tetapi Dia akan memeluk anda dengan cintaNya. Kemudian ketika anda menyerah, maka anda merasa tenang hatimu, fikiran anda tenang, di situlah sebenarnya Allah sangat dekat dan memeluk anda dengan cintaNya.

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*