Nak Mantop Luar Dalam? Amalkan Jus Seleri Ini

jus seleri cantik luar

Nak Mantop Luar Dalam? Amalkan Jus Seleri Ini

rahsia kecantikan daun seleri

Mesti ramai yang suka minum jus sebab rasanya yang enak dan menyelerakan. Selain itu terdapat banyak khasiat yang tersembunyi disebalik kesedapan jus-jus itu untuk kecantikan dan kesihatan. Ini adalah sebagaimana hasil perkongsian dan pengalaman oleh Puan Suhana yang mula mengamalkan minum jus sebagai usaha memastikan dirinya cantik di hari persandingan. Ikuti perkongsiannya.

Inilah jus kegilaan kak Hana sebelum naik atas pelamin. Ketika itu, risau sangat jerawat naik, kulit kusam, badan pun berisi dari biasa. Kemudian apa kak Hana buat, kak Hana mulai research dan tingkatkan pembacaan berkenaan kebaikan daun seleri atau ada yang sebut batang sederi.

Banyak rupanya manfaat dia. Kak Hana blend daun seleri itu sekali dengan epal hijau, rasanya masam dan sedap, me personally suka sangat. Blend then simpan dalam peti ais. Buat setiap 2 hari dalam jar besar. Juicy dan fresh!

Masa : Minum waktu pagi dan malam

Apa yang kak Hana rasa radang jerawat ketika itu, makin surut, kulit badan lebih lembut, badan lebih ringan. Baju pegantin tak ketat, tak perlu tahan napas 3-10 round bila photographer shoot gambar.

Begitulah episod sebelum melangkah ke alam perkahwinan kak Hana lebih rajin menyediakan sendiri, now selepas bersalin ni, kak hana lebih suka amalkan jus kecur air. Kak Hana amalkan untuk lebih fokus masalah keremajaan dalaman wanita.

Info Tambahan Tentang Khasiat Seleri

  1. Sebatang seleri mempunyai 10 kalori jadi sangat elok untuk orang yang nak berdiet.
  2. Jangan tak tau, seleri ini sedap untuk buat kudapan, berair sahaja rasa tekak.
  3. Siapa yang ada masalah sembelit, susah sangat nak hadam, Kak Hana advice amalkan sayur ini sebab ada kandungan air dan fiber yang agak tinggi elok sangatlah tu. Korang boleh je buat salad, sup atau jus.
  4. Dalam seleri ni ada garam/sodium yang diperlukan oleh tubuh badan, tapi bukanlah bermakna dia sama dengan table salt tau, garam dalam seleri bersifat natural.
  5. Tahukah anda Vitamin A dalam seleri ini baik untuk kesihatan mata? Ia mampu melindungi mata dari semakin merosot fungsinya akibat umur yang semakin meningkat.

Mengikut kajian: Amalan makan 2 batang seleri setiap hari dapat singkirkan kolestrol jahat dan dapat turunkan tekanan darah sekiranya di makan mentah begitu sahaja.

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*