Polis Tangkap Wanita Mengaku Dapat Balik Kampung Sebab Ada ‘Cable’ KPN, Rupa-rupanya…

Polis Tangkap Wanita Mengaku Dapat Balik Kampung Sebab Ada ‘Cable’ KPN, Rupa-rupanya…

Viral di Twitter baru-baru ini seorang wanita dapat pulang ke Kuantan kerana menggunakan ‘cable’ Ketua Polis Negara (KPN). Melalui posting di Twitter, wanita itu sendiri yang cakap dia beritahu parents nak balik Kuantan sebab mood swing. Jadi, gunalah ‘cable’ KPN tu kan…

Harini mood swing sikit. Petang tadi cakap kat mama papa nak balik Kuantan. Then papa call KPN Tan Sri Hamid sebab itu kawan dia tapi no answer.”

Dia kemudian teruskan saja perjalanan untuk ke Kuantan dengan harapan ‘cable’ yang ada dapat membantu daripada ditahan pihak berkuasa.

Siap update waktu dalam perjalanan

Bukan setakat ‘show off’ pasal ‘cable’ tu tapi bila dah dalam perjalanan pun boleh pula buat update dalam kereta dengan caption yang menunjukkan dia bersyukur dengan ‘cable’ tersebut.

Rupanya saja reka cerita!

Menurut Awani, polis telah berjaya mengesan wanita berusia 30an itu dan disahkan bekerja di Kuala Lumpur. Ketua Polis Pahang Datuk Abd Jalil Hassan berkata Jabatan Siasatan Jenayah Pahang telah mengambil rakaman percakapan wanita itu pada Sabtu lepas.

Wanita itu berkata dia tidak berniat untuk menggunakan nama Ketua Polis Negara dan berbuat sedemikian kerana tertekan.

…amat tertekan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga mengada-adakan cerita.”

Polis juga sedang menyiasat bagaimana wanita itu boleh terlepas pulang ke rumah orang tuanya di Kuantan pada 12 April lepas tanpa alasan kukuh.

Terdahulu, Tan Sri Abdul Hamid menegaskan beliau tidak pernah dihubungi atau memberikan keistimewaan kepada mana-mana individu untuk melakukan perjalanan tidak sepatutnya sepanjang pelaksanaan PKP.

Sanggup reka cerita aiyooo 🤦‍♀️

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*