Setelah Berbulan HiIang, Pol!s Akh!rnya Dah Jumpa Lokasi Persembvnyian Sajat

KUALA LUMPUR: Sebut sahaja nama Sajat, 1 Malaysia pasti mengenali usahawan k0smetik kontr0.versi yang sudah lama menghiIangkan diri tanpa jej4k terbabit.

Setelah sekian lama bersembvnyi, akhirnya pihak polis memaklumkan telah menemui lokasi m1steri yang menjadi lvbuk rahsia usahawan k0smetik yang turut dikenali sebagai Nur Sajat.

Polis dah jumpa l0kasi Sajat

Memetik laporan Awani, pihak polis telah mengenal pasti l0kasi persembvnyian pemilik nama Muhammad Sajjad Kamaruzzaman itu.

Namun begitu, Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed tidak mahu mended4hkan l0kasi sebenar lelaki berusia 36 tahun berkenaan kerana b1mbang akan mengg4nggu sias4tan.

“Kita tahu, cuma saya tak boleh ded4hkan kerana ia adalah sebahagian daripada sias4tan,” katanya pada sidang akhbar yang diadakan secara maya di sini, pada Isnin.

Media sebelum ini melaporkan, Nur Sajat berkemungkinan berada di luar negara selepas dibvru setelah w4ran t4ngkap dikeluarkan Mahk4mah Syariah pada 23 Februari lalu.

W4ran t4ngkap itu dikeluarkan oleh Mahk4mah Tinggi Syariah Shah Alam kerana g4gal hadir pada pr0siding kes berpakaian wanita tiga tahun lalu.

Pada 6 Januari lalu, Nur Sajat meng4ku tidak bersaIah di Mahk4mah Tinggi Syariah di sini atas tvduhan sebagai seorang lelaki berpakaian menyervpai wanita pada 2018 lalu.

Polis bvru Sajat kes tukar maklumat kad pengenalan..

DALAM PADA ITU, Polis Ampang sedang membvru usahawan kosmetik kontr0.versi, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat bagi membantu sias4tan berhvbung kes pen1puan menukar maklumat kad pengenalan.

Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya berkata, Sajat merupakan seorang saksi yang perlu hadir bagi pr0siding perbicaraan kes tersebut di Mahk4mah Ampang Jaya pada 14 Julai ini.

“Kes ini disias4t mengikut S3ksyen 420 K4nun Kes3ksaan kerana men1pu,” katanya dalam kenyataan di sini, pada Isnin.

Jika sabit bersaIah, Nur Sajat boleh dikenakan hvkuman penj4ra maksimum 10 tahun dan boleh dikenakan seb4t serta d3nda.

“S4ksi tersebut atau mana-mana pihak yang mempunyai maklumat mengenai mereka boleh menghvbungi pegawai penyi4sat, Inspektor Syafrina Nadzleen Ibrahim di talian 019-2692954 dengan segera,” tambahnya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*