Suami Selalu Merungut Ramai Lelaki Makan Luar Sebab Isteri Tak Pandai Jaga Badan Dah Macam Lembu

Suami Selalu Merungut Ramai Lelaki Makan Luar Sebab Isteri Tak Pandai Jaga Badan Dah Macam Lembu

Assalamualaikum. Saya cuma nak minta kata2 semangat dari ibu2 kat sini. Saya tengah mgndung 4 bulan. Jarak dengan anak pertama dah 8 tahun. So saya sangat2 excited bila tahu saya pregnant. memang dah lame sangat saya nak baby. Alhmdulillah Allah bagi rezeki. Masalah sekarang suami saya terlalu obses nak saya sntiasa nampak cntik, murus dan se.xy. tak nafikan sebelum mengandung ni saya memang jaga badan. Naik badan sikit pun suami dah bising alasan malu dengan kawn2 kalau saya ni gemok.

Lepastu suami tak habis2 ugot kata punca suami2 lain makan luar sebab badan isteri dah gemok dan tak menarik tapi sekarang saya tengah megandung.. tak kan saya nak diet macam sebelum mengandung. memang perut akan nampak buncit lah. dah nAme pun pregnant kan. pipi saya pun dah mula bulat dan berisi. bukan saya takjaga makan. Malam2 suami tak bagi saya makan sebab tak nak berat badan saya naik.

Baru2 ni saya timbang di klinik berat badan naik 3kg suami dah bising2 dalam kereta siap buat muka cakap saya ni takjaga makan, kuat tido dan kurang bersenam. Saya mengaku sejak mengandung saya jarang exercise sebab perut saya jadi cepat krem dan macam sesak nafas. Saya ni bekerja tapi kalau hari cuti tu saya jadi macam cepat mgntuk dan letih. Sebelum ni memamg saya aktif sangat. Tak macam ni pun.

kadang2 keinginan saya nak makan itu dan ini terpakse saya pendam dan lupakan. pernah jugak curi2 bli dan makan ape2 yang saya teringin tapi time saya bekerja lah. sebab kalau makan kat rumah or mintak suami belikan makann berat2 yang saya teringin memang dia tak kan beli alasan tak nak saya gemok lepas bersalin..

Lepstu dia akan tunjuk la gambar2 perempuan2 kat media social yang se.xy2 tayang dada, bagai tu. Dia kata, u tak nak ke cntik macam ni. Kalau nak cantik macamni jangan makan macam lembu. saya dah terangkn pada suami kalau pregnant memang berat akan naik. nanti after bersalin saya akan jaga badan macam sebelum ni tapi suami macam tak paham so bile situasi macamni saya jadi stressss sangat2.

Saya rasa macam suami tak happy pun dengan kehadiran baby ni. Suami hanya lwbih pnting kn bentuk badan dari kesihatan baby dalam perut. buat pengetahuan semua suami jugak jenis yang suka saya ni pakai bju se.xy2 dan ketat2. kadang malu dengan ank sebab anak dah besar dah paham pasal aurat. tolongla bagi saya kata2 semangat. Saya jadi kemurungan dan tak bersemangat sangat. Ada ke suami puan2 pun macamni. Terlalu obses nak isteri kurus.

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*