Tak Perlu Berdoa Buruk untuk Mereka yang Jahat Kepada Anda Kerana Allah Tahu Semuanya

berdoa buruk kepada mereka

Ketahuilah bahawa dendam itu adalah kesedihan yang disengajakan. Kenapa? kerana apabila anda terus hidup dengan dendam, pasti anda tidak akan berasa tenang.

berdoa buruk kepada mereka

Jadi, jika anda mempunyai masalah dengan orang lain, ada orang yang mencederakan anda, ada sesuatu yang buruk bagi anda, anda tidak perlu berdoa buruk untuk orang yang jahat kepada anda, kerana Allah telah menyediakan balasan yang adil kepada anda.

Jangan Sibuk Untuk Membalas Kejahatan Orang Lain, Fokus Dengan Memperbaiki Diri

Kerana itu anda tidak perlu terlalu sibuk dengan apa yang telah anda dapatkan dari orang yang telah menganiaya anda, tetapi sibuk membenarkan hati anda supaya tidak dipengaruhi untuk membalas tindakannya.

Jaga Hati dan Perasaan Agar Tidak Terlanjur Ke Lembah Dendam

Daripada sibuk menc4ci kejahatan yang dilakukannya kepada anda, tolong kawal hati dan jangan biarkannya menyelubungi hidup anda kerana lambat-laun bakal memakan diri.

Biar Orang Sakiti Kita, Jangan Kita Sakiti Orang

Walaupun benar bahawa kesakitan yang anda alami sangat menyeksakan, jangan mengalah dengan masalah yang dihadapi, tempuhinya dengan hati yang terbuka dan tenang kerana Allah sentiasa bersama kita.

Pokoknya, jangan biarkan diri anda dikalahkan oleh kejahatan orang lain, orang lain mungkin boleh mencederakan anda, orang mungkin telah menyeks4 anda, tetapi jangan biarkan diri anda menyakiti sesiapa sahaja untuk membalas dendam.

Biarkan Sahaja Mereka yang Jahat, Allah tahu Siapa di Pihak yang Benar

Jangan pedulikan orang yang jahat itu, jika kita terus melaya, mereka lagi bertambah menjadi- jadi kegilaannya, maka pokokna anda mesti bersabar dan bersangka baik kerana kemenangan pasti di pihak yang benar.

Walaupun ia menyakitkan hati dan minda anda, bertenang dan percaya bahawa Allah akan memberikan yang terbaik untuk anda.

Allah Tidak Pernah Mengabaikan Kita Bahkan Kita yang Selalu MengabaikanNya

Selain itu, apabila anda sabar, Allah pasti akan melihatnya, Allah tidak akan mengabaikan usaha anda, kerana pada masa itu Allah juga telah bersedia untuk memberikan kebaikan bagi kebaikan anda.

Oleh itu, usahakan diri anda untuk tidak berdoa buruk kepada orang yang telah menyakiti dan melakukan kejahatan kepada anda, biarkan sahaja mereka kerana Allah tahu semuanya.

Sudah baca? Apa pendapat anda? Jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Majalah Ilmiah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*