(Video) Lelaki Jubah Hitam Siap Tunggu Depan Pagar Rumah, Nak Kahwin Gadis 19 Tahun, “Dakwa dapat petunjuk…”

Seorang pengguna laman sosial twitter, Syamey Sazali berkongsi sebuah kisah mengenai seorang lelaki yang berpakaian jubah hitam dan berkopiah yang bertindak menuggu di hadapan pagar rumah keluarganya.

Dari cara berpakaian pun dah scary, inikan pula terpaksa berhadapan dengan peristiwa ‘seram’ ini sebanyak 2 hari berturut-turut sehinggakan laporan p0lis dibuat atas dasar keselamatan.

“It’s been a long day for my family. Ada orang kacau family aku, duduk depan pagar rumah dari malam semalam sempai ke malam ni, satu family duduk dalam ketakutan dari semalam.”

Menurutnya, lelaki berjubah hitam itu bertindak sedemikian susulan mendapat ‘petunjuk’ selepas menunaikan solat di masjid.

“Adik aku baru 19, dia tu dah 40 tahun, dia ni sebenarnya bekas penagih dadah, dulu dah okay dah tapi sekarang dia ambil balik benda tu.”

“Tadi p0lis dah cekup dia depan pagar rumah aku, bawak pergi balai, pastu p0.lis call adik aku suruh cakap dgn dia terus terang cakap tak nak kat dia. Sebelum ni adik aku tak pernah menyembang pun dengan mamat tu. Dia ni waras jugak la sebenarnya, dulu okay je.”

Tambahnya lagi, sebelum ini, keluarganya sering kali mendapat pertolongan daripada lelaki terbabit namun pertolongan itu bukanlah sekadar perolongan kosong, ia disertakan upah.

“Ayah aku layan elok je dia dulu. Dia suka tolong orang, tolong jadi driver ayah aku, tolong angkat barang, ayah aku selalu bagi duit, tapi dia ni suka buat hal, tak taw la pulak smpai ke tahap ni dia buat hal.”

“Satu benda je aku paling t4kut, t4kut dia ada buat guna-guna kat adik aku ke, kat family aku ke, orang macam tu memang tak boleh fikir dengan waras dah tu. Selagi dia tak dapat apa dia nak, sleagi tu dia buat macam-macam. Hopefully tak da apa-apa la, mintak simpang malaikat 44.”

Apa yang memeranjatkan lagi Syamey Sazali, dia baru sahaja mengetahui bahawa lelaki itu sudah lama menyimpan perasaan terhadap adiknya itu.

“Aku baru dapat tahu dari family aku sebenarnya laki tu ushar adik aku dah lama dah, tapi dia kata dia cuba nak alihkan pandangan sebab dia dah anggap sebgai adik je, aduhh scary la ba**. Lepas ni mmg tak la family aku nak buat baik dengan dia, orang buat baik sebab kesian, tapi ni b4lasan dia buat kat family aku.”

“Update: Laki bod** tu dah memang kene t4ngkap dah, sekarang kat lok4p, tak silap dia kene duk situ 2 bulan lepas tu dia akan dipenja.rakan selama 6 bulan. Total 8 bulan. Tapi tu la, 8 bulan je, dulu pun dia masuk penj.ara setahun, dapat keluar pastu boleh buat perangai balik.

 

Sumber: @SyameySazaliOB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*