(Video) Lelaki Tunjuk Cara Mudah Keluarkan Sos Dari Dasar Botol, Cuma Guna Plastik Jee

Korang pernah tak menghayunkan botol sos dengan kuat untuk mengeluarkan sisa sos di dalamnya yang tinggal sedikit dan berada di dasar botol tersebut. Tak kan nak buang pula sebab masih ada yang tersisa di dalamnya, tapi, ‘struggle’ untuk mendapatkannya dapat difahami oleh orang yang pernah melakukan perkara tersebut.

Walaupun begitu, korang tak perlu risau sebab ada cara yang mudah untuk dilakukan bagi mengeluarkan sos berkenaan yang berada di dasar botol. Seperti yang dikongsikan oleh Kimuuseken di aplikasi Tiktok, dia hanya menggunakan satu bahan sahaja untuk mengalihkan sisa sos dari dasar botol ke sudut lubang botol.

Caranya mudah, hanya masukkan botol tersebut di dalam plastik, pusingkannya berkali-kali dan lihatlah hasilnya. Untuk mengetahuinya, cuba lihat video di bawah:

 

Sumber: @kimuuseken, Siakapkeli

Botol

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

Botol adalah tempat menyimpan dengan beg yang bodoh yang lebih sempit daripada badan dan “mulut”nya. Botol sebenarnya diperbuat daripada kaca, plastik, atau aluminium, dan digunakan untuk menyimpan cecair seperti air, susu, minuman ringan, arak, anggur, ubat, sabun, dakwat, dan sebagainya. Botol dari plastik biasanya dibuat secara penghasilan.

Alat yang digunakan untuk menutup mulut botol disebut sebagai penutup botol (luaran) atau penyumbat (dalaman). – Wiki

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*