(Video) Tular remaja perempuan ‘bertinju’, rembat member sebab rebut abang angkat?

Masalah dalam kalangan remaja ketika ini biasanya mudah tersebar menerusi media sosial. Pelbagai kesilapan yang dilakukan oleh mereka menjadi bahan bualan netizen kerana dirakam dan dimuat naik ke media sosial untuk meraih viewers.

Tular ‘rembat’ member..

Menerusi satu perkongsian yang tular di Twitter milik seorang pengguna dikenali sebagai @4shrf, dia telah memuat naik rakaman video sekumpulan remaja perempuan bertinju di satu kawasan perumahan.

Sempat buat live katanya..

Menurut @4shrf, remaja tersebut juga turut membuat live di media sosial masing-masing ketika ‘proses’ membant4i seorang remaja lain dilakukan.

Hal tersebut menjadi tular apabila ada yang meninggalkan komen dan membuat rakaman skrin di telefon bimbit masing-masing.

Video Dibawah…

Report polis dah dibuat..

Difahamkan, man.gsa yang dibel.asah telah membuat lapo.ran pol1s dan pengguna Twitter itu juga telah menyertakan sekali salinan tersebut. Menerusi ‘report’ pol1s berkenaan, kes pergadvhan did4kw4 atas alasan berebut abang angkat.

Mangsa alami kecederaan..

Dalam thread yang dibuat di Twitter itu juga, didapati m4.ngsa mengalami sedikit kec.ede.raan dan telah dibawa ke unit kece.masan untuk mendapatkan rawatan.

Bukan sebab jantan lah bang!

Selepas video tersebut tular, seorang remaja yang dipercayai menjadi ‘ketua’ dalam membantai remaja lain itu telah tampil menjelaskan keadaan.

Menurutnya, kejadian tersebut berpunca daripada fitnah-menfitnah dan bukan sebab ‘jantan’ seperti yang didakwa. Namun begitu dia mengaku memvkvl remaja itu kerana berasa m4rah.

Dah sedap pu.kul nak settle cepat2 pulak..
Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen diruangan Twitter @4shrf dengan pelbagai maklum balas.

Ramai yang mengecam tindakan gadis berbaju kuning itu yang berlagak seperti taiko dengan mem.ukul rakan sebaya sesuka hati dan menasihati mereka semua supaya tidak melakukan hal-hal kurang bijak itu lagi di kemudian hari.

 

Video: 

 

Sumber: Twitter @4shrf via OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*