Wanita Kantoi Bersekongkol Dengan Ska.ndal Untuk Hapuskan Suami Sendiri, Dakwa Jadi Man.gsa Rompakan Untuk “Coverline”

Seorang wanita telah didakwa mendalangi pembvnvhan suaminya sendiri di Jalan Hanurata, Kabupaten Muara Tami, Kota Jayapura, Papua, Indonesia, lapor portal TribunKaltim.

Man.gsa yang merupakan seorang peniaga emas telah ditemui m4ut dalam satu kejadian yang did.akwa sebagai rom.pakan pada mulanya.

Man.gsa yang berusia 44 tahun dilaporkan ma.ut ketika dalam perjalanan pulang bersama dengan isterinya yang berusia 25 tahun itu.

Man.gsa dilaporkan telah dirom.pak dan dibu.nuh oleh empat orang sus.pek pada mulanya.

Namun selepas siasatan dibuat, motif kejadian tersebut akhirnya berjaya dibongkar.

Pemb.unuhan tersebut sebenarnya telah didalangi oleh isterinya dan teman lelaki isterinya itu.

Ternyata kelicikan isterinya itu yang menangis semasa ditemui pengguna jalan raya di sebuah jalan kerana man.gsa dikatakan telah diro.mpak sebenarnya hanyalah sandiwara sahaja.

Terdahulu, isteri kepada man.gsa itu mengakui bahawa suaminya telah dirom.pak oleh sekumpulan lelaki.

Namun setelah disiasat, ternyata kema.tian peniaga emas itu bukanlah semata-mata dibu.nuh oleh perompak, tetapi sebenarnya ada hubung kait dengan isterinya.

Ekoran daripada itu, wanita yang berusia 25 tahun berkenaan terus ditahan oleh pihak polis.

Ketika ditahan, suasana rumah masih lagi dilaporkan dalam keadaan berkabung serta ada majlis tahlil.

Mengetahui berkenaan perkara itu, keluarga man.gsa yang pada ketika itu berada di rumah tersebut terus naik berang.

“Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua. Selamat manikmati hasil sandiwara anda selama ini,” tulis catatan WhatsApp Story keluarga man.gsa.

Berdasarkan maklumat yang dikumpulkan, dilaporkan bahawa penang.kapan isteri man.gsa itu dibuat kerana pada awal siasatan terdapat banyak percanggahan dalam keterangan suspek.

Maklumat tersebut dilaporkan telah didedahkan oleh akaun Twitter @jayapuraupdate. Maklumat yang dikongsikan menyatakan bahawa dalang di sebalik pembun.uhan suami itu adalah isterinya sendiri.

“Romp.akan itu telah disertai dengan pembu.nu.han di Holtekamp arah kilo 9, ternyata dalangnya adalah isterinya sendiri. Dari awal lagi sudah mencurigakan,” ciap akaun tersebut.

Akhirnya pihak berkuasa berjaya membongkar siapa sus.pek sebenarnya, iaitu isterinya sendiri, teman lelakinya serta 4 orang pemb.unuh yang diupah.

Si isteri dan teman lelakinya itu dilaporkan telah mengatur rancangan supaya pembu.nuhan tersebut tampak seperti satu rompakan.

Menurut portal TribunKaltim, motif pembun.uhan itu dilakukan adalah untuk menguasai harta sang suami.

Sumber: TribunKaltim

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*